Waarom biologische kruiden smaakvoller zijn.
In de keuken gebruiken we kruiden vooral als smaakmaker. Bekende keukenkruiden zijn basilicum, peterselie, dille, bieslook, koriander en tijm. Daarnaast heb je bepaalde Italiaanse keukenkruiden, Indiase kruiden, ayurveda kruiden en meer. Je hebt ook kruiden die mensen gebruiken om af te vallen zoals munt. Munt wordt ook vaak gebruikt om verse kruidenthee van te bereiden. Je hebt in principe geen keukenmachine nodig om kruiden in de keuken te verwerken maar als je verse kruiden hebt gedroogd en ze fijn wil malen, kan een keukenmachine wel handig en praktisch zijn.
De Aarde kan uitgeput raken
In dit artikel gaat het over de voordelen van biologische kruiden. Biologische kruiden worden gekweekt zonder chemische bestrijdingsmiddelen en krijgen de tijd om te groeien. Ze zijn belangrijk voor vlinders, bijen en ander insecten. Bijen zijn weer belangrijk voor de mens. Zonder bijen vindt er geen bestuiving plaats en zouden veel fruit en vruchten niet bestoven worden. Biologische kruiden en specerijen zijn smaakvoller en beter voor het milieu. De aarde raakt uitgeput door de intensieve manier van het verbouwen van groente, planten en kruiden. Zie hier waarom biologische producten en een biologische manier van verbouwen en kweken van groente, kruiden en bloemen de voorkeur hebben. Biologische kruiden worden met liefde en aandacht geproduceerd en zijn mede daardoor gezonder en smaakvoller.